2009/06/04

Kiràndulàsok - Gite

Mostanàban varràsra nincs hangulatom...amikor hosèg van a kezembe se tudnèk venni semmi anyagot, ìgy befejezem a gyerektakaròt, s egy kicsit fèlre lesz tève a varrogatàs. Helyette kiràndultunk mostanàban. Kezdtem a Punkosdi unnepsèggel Velencèben. Tànchàz volt az itt èlo magyaroknak a Konzulàtus szervezèsèben. Tàncokat Nagy Erzsèbet tanìtotta, s a talpalàvalòt egy olasz egyuttes hùzta.( Jòl kitàncoltam magamat!)


Jòtèkonykodàs mèg mindig az Abruzzoi foldrengès ràszorulòinak, egy gyonyoru koncert: a programbòl: Haendel, Rossini, Puccini, Mozart, Francescato, Paradisi, s zàrò ènek hàrfa ès orgona kisèrettel G.Rossini:Mosè ,imàdsàg:"Dal Tuo stellato soglio". Imàdom a hàrfàt, s mondanom sem kell, hogy gyonyoru volt a koncert a Mogliano Venetoi Quadlibet kòrus eloadàsàban. http://www.youtube.com/watch?v=ZGcKMKjVk3A&feature=related
In questi tempi non mi viene da cucire,c'è troppo caldo, non riesco a toccare le stoffe...devo finire la copertina per l'Abruzzo e dopo metto da parte l'ago e filo per un bel periodo. Ma al posto di cucito ci sono le gite, le uscite, i programmi d'estate. Ho cominciato con la festa di Pentecosta a Venezia organizzato dal Consolato Ungherese. Insegnavano balli ungheresi con l'insegnante Erzsèbet Nagy e il suo gruppo musicale. Dopo tanti anni ho ripreso un po di balli popolari.
Siamo andati ad ascoltare anche un concerto per l'Abruzzo con il coro di Quadlibet. Nel programma c'era Haendel,Rossini, Puccini, Mozart, Francescato, Paradisi e per chiudere Rossini.

Ezen a hètvègèn egy kicsit felfrissult a levego, s mi a hegyekbe mentunk egy vàrrom megnèzèsère, amit csak mostanàban nyitottak ki a nagykozonsègnak. Nagyon èrdekes az egèsz èpìtmèny, magasan a sziklàba vàjt, most lèpcsovel megkozelìtheto, de règebben csak kotèlen hùztàk fel az embereket ès a szuksèges dolgokat. Az elso megemlèkezèsek 1004-bol valok, tehàt akkor màr lètezett, mint egy vàm, àtkelo-fizeto hely. Feltre ès Bassano felol is megkozelìtheto: Il Covolo Di Butistone.http://www.guidaexpress.com/pdf/Italia/Veneto/Museo-Grappa/Museo-Diffuso-Grappa_3_Museo.pdf
Hazafelè nyitvatalàltunk egy kastèlyt is Istrana-ban a Villa Lattes-t, s egy ròzsa kiàllìtàs volt megtekintheto.


Questo finesettimana si è rinfrescata un po l'aria così siamo andati visitare una forte vicino a Bassano, Il Covolo Di Butistone:http://www.guidaexpress.com/pdf/Italia/Veneto/Museo-Grappa/Museo-Diffuso-Grappa_3_Museo.pdfTornando a casa abbiamo trovato aperto Villa Lattes a Istrana con una mostra di rose.
3 megjegyzés:

Cinzia írta...

Che bei posti...
Cinzia

Aliza írta...

che bella gita poi col fresco ancora più piacevole, A

csipkebogyo írta...

Lenne kedved játszani? Nézz be hozzám.

Frida Kahlo

Frida Kahlo
A blogom nèvvàlasztàsànàl rogton a muvèszno jutott eszembe.E'vekkel ezelott làttam nèhàny kèpèt,nagyon megtetszett, majd elolvastam a levelezèsèt, s legvègul megnèztem a ròla szòlò filmet. Egy fantasztikus muvèsz, nagy-nagy akaraterovel, optimizmussal.