2008/09/22

Iskola kezdès ès varràs- Inizio di scuola e cucito



Kènyszer szuneten voltam, elromlott a szàmìtògèp ill. vìrust kaptunk, s amìg a fèrjem nem èrt rà hozzàulni, computer szunet volt az egèsz csalàdnak. Mivel nagyjàbòl màr beàlltunk az iskolaèvre, bàr mèg csak a lànyom kezdte szept 15.-èn, a fiamnak mèg gyakorlata van ìgy O 29.-èn kezd. Tùlvagyunk a konyv ès èves bèrlet vàsàrlàson...ez nàlunk nem olyan egyszeru, mert mi ezen igyekszunk egy kicsit spòrolni hasznàlt tankonyveket vàsàrolva, de ez abbòl àll, hogy eloszor is elviszed a nem hasznàlatban lèvoket, ha nem règebbiek 2005-nèl, sorban àllàs( 2 òra volt), àtadàs.Ez volt az elso alkalom, màsodszorra vàsàrolni mentunk, szerencsère itt sorszàmmal mukodik ìgy amìg vàrni kellett el lehetett menni megrendelni az uj konyveket(nyelvkonyveket ùjakat veszunk), majd vissza, talàltunk 2 konyvet( szintèn 2 òra vàrakozàs) Ma visszament a pàrom ùjbòl, de csak egy konyvet talàlt hasznàltat.Igy a lànyom konyvei most màr rendben vannak mèg a fiamnak hiànyoznak, de o megvàrja az iskola kezdèst hàtha a tavalyi otodikesek behozzàk a konyveiket eladni..., ha nem ujbòl rendelès. Tavaly az utolsò konyv novemberben èrkezett meg, addig fènymàsolatokat kèszìtettek. Ha szerencsès vagy s el tudod adni a bevitt konyveidet (50%) s tudsz venni is (50%) lehet jol spòrolni, csak ido ès turelem kell hozzà.(egyèbkènt ezt az egèsz vàsàrt gimnazistàk bonyolìtjàk nèhàny szulo segìtsègèvel egy templom àltal felajànlott helyisègben)
Szòval az iskola nagyjàbòl beindult ìgy egy kicsit tudtam varrni is. Ujbòl ATC-k, ketto cserère megy(Szerànak ès Katafoltnak), s csèszèk.( màr règòta szerettem volna megprobàlni megvarrni-az otlet http://patchworkpottery.blogspot.com/ -tol jon)


Non abbiamo potuto usare il computer perchè abbiamo preso un virus, e mio marito non aveva tempo di aggiustarlo. Abbiamo preso il ritmo della scuola, anche se per momento solo mia figlia ha cominciato il 15 settembre, mio figlio ha uno stage così lui comincia la scuola il 29. Abbiamo preso i libri e gli abbonamenti annuali, ma per noi questo non è così semplice perchè sui libri cerchiamo di risparmiare un po comprandoli usati.Porta via tanto tempo e pazienza, devi prima portare quelli che già non usi, fare la coda, sperando che lo venderanno, dopo fare la coda per prendere quelli per quest'anno, abbiamo trovato solo tre libri. Dopo abbiamo ordinato quelli che non si trovavano. Questo mercatino gestiscono ragazzi e genitori e se sei fortunato riesci a risparmiare il 50%.
Visto che gli studenti sono sistemati sono riuscita un pò a cucire. Di nuovo ATC, due da questi sono per scambio (con Katafolt e Szera), e le tazze. (già da tanto volevo provare - l'idea viene da http://patchworkpottery.blogspot.com/)

3 megjegyzés:

Monika írta...

Ez nekem nagyon tetszik,hogy nincs felesleges tankönyvkidobálás,bár a hosszú várakozás az nem az igazi: üröm az örömben.
Itthon is működik nagyjából ez a rendszer,feltéve,ha nem változtatja meg a Műv,minisztérium a könyvek tartalmát.Megkaptuk a könyvek számait és így tudták a gyerekeim egymásét használni,de sajnos általában nem,mert változtattak.
Szépeket varrtál!!!!!

katafolt írta...

Az alsó sorban a jobboldalit kérném,ha lehet...és rohanok a postára,már 2 hete borítékban,de még mindig nem vittem el :-(
Félúton találkoznak...

Szera írta...

Akkor én, köszönettel a mellette levőt kérném, sajnos a cseredarabra még várni kell, most egy esküvőre készülök és varrok-varrok...

Frida Kahlo

Frida Kahlo
A blogom nèvvàlasztàsànàl rogton a muvèszno jutott eszembe.E'vekkel ezelott làttam nèhàny kèpèt,nagyon megtetszett, majd elolvastam a levelezèsèt, s legvègul megnèztem a ròla szòlò filmet. Egy fantasztikus muvèsz, nagy-nagy akaraterovel, optimizmussal.