2009/04/17

M(ilyen) vagyok? - Come sono?

Elolrol - Davanti
Hàtulròl - Dietro
Odaèrt Violinihez a Milyen vagyok jàtèkra kèszìtett kèpem, ìgy màr mutathatom èn is.
Eltèrtem Ildi kèrèsètol, nem karikaturàt kèszìtettem. A szempont amit kovettem, hogy lehetoleg olyan "alkotàst" kèszìteni , amit nyugodtan kitennèk èn is otthon. Tehàt eloszor anyagokat vàlasztottam, szìnek amiket szeretek: barnàk, fekete, s feldobni az egèszet narancssàrga. Nekiàlltam osszevarrni, ezt a technikàt màr règòta ki akartam pròbàlni, s az osszhatàs nem volt rossz, a kèrdès, hogyan tegyem bele az onarckèpemet..?Tobb otletem is volt, vègul amikor kinyomtattam a kèpemet, beugrott a sàrkàny( repul, elszàll, szabadsàg...), mint az elrepulèsemet, elkerulèsemet otthonròl szimbolizàlò tàrgy. A kivitelezèsnèl rogton a foto maradt, mint technika, mivel az èn gèpemmel gèpi hìmzèst nem lehet csinàlni( mindig elromlik, amikor pròbàlom) ,kollàzs szeruen nem tudtam volna megcsinàlni mert nincs olyan festett anyag kèszletem amibol szìnesen ki lehetett volna alakìtani, tehàt foto, s rà hìmzès. Az osszhatàs vègul nem lett rossz, fèrjem nagy kritikusom, vègig a kèszìtès alatt morgott, hogy ilyen abszurd otlet, hogy a sajàt kèpemet kuldom valakinek, mit fog vele csinàlni...stb?! A vègèn azt mondta, nem is rossz ki lehet tenni....azèrt a biztonsàg kedvèèrt kèzzel tuztem fel a nègy sarkot, ìgy nyugodtan el lehet tàvolìtani, s meghagyni csak az alapot..?! A mèrete 51,5 x 68 cm.


Rèszletek - I particolari






12 megjegyzés:

Marika írta...

Nagyon JÓÓÓÓ lettél!!Gratula!!

katafolt írta...

Egészen egyedi ötlet ! Talán csak annyi a gondom vele,hogy jóval nagyobb a megadott méretnél...

Juhizs írta...

Ötletes !!!! EGyedi.

Zelnice írta...

Nahát, mikre nem gondoltál, hogy leszedni a sárkányt...ejnyebejnye!
Élőben egészen élénk a narancs, kicsit sem sápadt.
Akkor a sárkány = szabadság , jól tippeltem :-)
Tudjátok mire gondoltam?
Ha lesz idén is topikkiállítás, kitehetnénk a portrékat együtt, baromi jól mutatna!

Edige írta...

Ez nagyon szép lett!

martimez írta...

Már nagyon vártam...tetszik az ötlet,a szín...te is jó vagy rajta...én is kiraknám

Endy írta...

Koszonom a hozzàszòlàsokat. Katafolt: ha nem hìvod fel a figyelmemet èn meg voltam ròla gyozodve, hogy kicsi a munkàm, 100x 120-nak kène lennie...!? Most olvastam vissza Ildi bejagyzèsèt. Nagyokos vagyok nem!

KicsiKató írta...

Csudajó, teljesen elképedtem tőle... nagyon ötletes!!!

martimez írta...

Az összkerületre adta meg Ildi,hogy kb annyi,azaz A 4-es körüli.De nálad direkt jó,hogy ekkora,mert jól mutatsz ilyen nagy keretben...Ezt nem tudtad volna A4-esre lekicsinyíteni.

Polyák Ildikó írta...

Igen, VIolini, állítsuk ki!!!

Névtelen írta...

This is a great quilt!

Elizanikó írta...

Nagyon tetszik !

Nekem a tied tetszik legjobban mind közül!

Frida Kahlo

Frida Kahlo
A blogom nèvvàlasztàsànàl rogton a muvèszno jutott eszembe.E'vekkel ezelott làttam nèhàny kèpèt,nagyon megtetszett, majd elolvastam a levelezèsèt, s legvègul megnèztem a ròla szòlò filmet. Egy fantasztikus muvèsz, nagy-nagy akaraterovel, optimizmussal.