2008/09/28

Recept - Ricette



Sokan kèrtèk tolem a Gyumolcsos pizza (suti) receptjèt, hàt ìme:

Hozzàvalòk: Tèszta: 20 dkg liszt, 12 dkg tehèntùrò, 2 evokanàltej, 1 tojàs, 2 evokanàl olaj, 1 teàskanàl sutopor, 1 teàskanàl kristàlycukor, csipet sò.

Toltelèk:40 dkg alma (màs gyumolcsbol is lehet:korte, banàn stb.), 5dkg mazsola(ki is lehet hagyni), 10 dkg ribizlidzsem(èn azzal csinàlom ami èppen itthon van) fèl citrom, 1 evokanàl porcukor, fahèj.

A tèsztàhoz szuksèges pontosan kimèrt anyagokat sima tèsztàvà gyùrjuk.letakarjuk, s egy òràra a hutobe tesszuk. Akkoràra nyujtjuk, hogy a sutoformàt befedje. Nyujtòfàra tekerjuk, ès ìgy tesszuk a formàra tetejèt megkenjuk a lekvàrral, ès meghintjuk àztatott mazsolàval. Cikkekre , majd nem tùl vèkony szeletekre vàgott almàt rakunk rà, ès kozepes hofokon (180-200c°) 25-30 perc alatt megsutjuk. Tetejère ìzlès szerint fahèjas porcukrot hintunk.( A Nok Lapja egy règi receptje.)

Ràadàs recept:Tokos rizotto:Egy nagyobb osszevàgott hagymàt s a reszelt tokot egy kis vajon feltesszuk pàrolni, ìzesìtjuk sòval, borssal s egy kis fokhagymàval.Mikor egy kicsit megpuhul ràontunk kèt bogre (4 fore) rizst, osszekeverjuk , s leveskockàbol kèszult levessel ontozgetjuk, folyamatosan kevergetve amig el nem kèszul. Reszelt parmezàn sajttal tàlaljuk.
Tanti mi hanno chiesto la ricetta della Pizza con la frutta(dolce), ecco la ricetta:
Ingredienti per la pasta:200 g di farina, 120 g di ricotta, 2 cucch. di latte, 1 uovo, 2 cucch. di olio, 1 cucchiaino da tee di lievito, 1cucch. di tee di zucchero, un pizz. di sale.
per il riempimento:400 g di mela(poi mettere altri frutti), 50 g di uvetta, 100 g di marmellata di frutti di bosco(io uso quello che ho a casa) metà limone, 1 cucch. di zucchero a vela, canella.
Mescoliamo tutti gli ingredenti per la pasta e coprendo con un canovaccio mettiamo in frigo per un ora. Lavoriamolo in modo che copra il contenitore dove lo mettiamo per cucinarlo. Copriamo con la marmellata e con le uvette. Mettiamo sopra le mele tagliate e inseriamo in forno a 180-200c° per 25-30 minuti.Quando è pronto, spolveriamo a piacere sopra la canella e il zucchero a velo.
Ricetta in più: Risotto alla zucca: Tagli una cipolla, grattuggi una zucca e metti su con un po di burro e sofriggi un po'. Aggiungi un po' di sale, pepe e aglio, mescoli, dopo metti 2 tazze(per 4 persone) di riso e cucini continuando a mescolare spesso e agguingendo sempre un po di minestra.

4 megjegyzés:

Monika írta...

Hmmmm,de jól néznek ki!!Köszönöm a recepteket!!!

Endy írta...

Szìvesen! Jò ètvàgyat!

marisa írta...

Grazie per il consiglio.Ciao
Marisa

katafolt írta...

Nyámi...megéheztem :-),ínycsiklandóak,ki fogom próbálni!

Frida Kahlo

Frida Kahlo
A blogom nèvvàlasztàsànàl rogton a muvèszno jutott eszembe.E'vekkel ezelott làttam nèhàny kèpèt,nagyon megtetszett, majd elolvastam a levelezèsèt, s legvègul megnèztem a ròla szòlò filmet. Egy fantasztikus muvèsz, nagy-nagy akaraterovel, optimizmussal.