2008/10/12

Recept - Ricette


Talàltam egy jòpofa Halloween-s sutemènyt Galline in fuga oldalàn: http://gallinecreative.blogspot.com/ Ideteszem a kèpek alatti fordìtàst.

Lefordìtom a kèpek alatti leìràst hàtha valaki el szeretnè kèszìteni.

Hozzàvalòk kb.22 ujjhoz: 100 gr vaj; 280 gr liszt; 1 kiskanàl sutopor; 1 csipet sò; 1 kozepes tojàs; 1 zacskò vanìliàs cukor; 100 gr porcukor

A dìszìtèshez: 22 egèsz tisztìtott mandula, vilàgos szìnu lekvàr( barack, sàrga barack, narancs)

Kèszìtès: Egy tàlba osszekèszìteni a lisztet, a hideg felszeletelt vajat, a tojàst, a porcukrot, a vanìliàs cukrot, a sòt ès a sutoport. Keverjuk, dolgozzuk kèzzel ossze amìg nem lesz egy kerek forma. Utàna kivesszuk a gyuròdeszkàra s tovàbb gyurjuk. Ha kèszen vagyunk elosztjuk 20-22 egyenlo rèszre. Egyenkènt gyurjuk hosszukàs 10- 12 cm-s hurkàkra. Formàzzuk amìg nem hasonlìt egy igazi ujjra, bevàgàsokat kèszìtve egy kèssel.A kerekìtett vègère òvatosan belenyomjuk a mandulàt, s a sutopapìrral kibèlelt tepsire helyezzuk oket, kb. 3 cm-s tàvolsàgra egymàstòl. Elomelegìtett 180 C°-s sutobe 20-25 perc alatt elkèszul. Sutès kozben biztosan nèhàny korom( mandula) leesik, visszaragasztàshoz a kihult mandula sutire kèszulo felèt a lekvàrba màrtjuk, s visszahelyezzuk az ujjra.
Potete trovare la ricetta nel blog di Galline in fuga qui: http://gallinecreative.blogspot.com/

1 megjegyzés:

martimez írta...

Ez annyira de annyira borzasztó!...a lányaimnak biztos nagyon tetszik majd!Köszi

Frida Kahlo

Frida Kahlo
A blogom nèvvàlasztàsànàl rogton a muvèszno jutott eszembe.E'vekkel ezelott làttam nèhàny kèpèt,nagyon megtetszett, majd elolvastam a levelezèsèt, s legvègul megnèztem a ròla szòlò filmet. Egy fantasztikus muvèsz, nagy-nagy akaraterovel, optimizmussal.