2008/11/10

Ragu ès kiràndulàs - Ragu e gita

Az indulàs- La partenza


Tegnap dèlelott "ragut" kèszìtettem, hogy legyen egy kis tartalèkom a mèlyhutobe. Mindìg kèszìtek egy jò adagot, s kèt szemèlyes csomagokat csinàlok, ìgy ha nincs idom elokèszìteni az ebèdet a gyerekeknek, amikor hazaèrnek az iskolàbòl elovesznek egyet, csinàlnak egy tèsztàt, s màr kèsz is az ebèd. (dolgozò szulok..!) Dèlutàn viszont elmentunk egyet sètàlni Cansiglio-ba(hìres arròl,hogy a velencei hajòsok evezoit az innen kivàgott fenyofàkbòl kèszìtettèk) Kèson èrtunk oda, de ìgy is tudtunk csinàlni egy rovid sètàt a tèlre kèszulodo termèszetben.













Hazafelè - Verso casa





Recept: felteszek egy kis olajon egy nagy hagymàt pàrolni, ràreszelek 4-5 sàrgarèpàt, egy àg osszevàgott zellert, sòzom, borsozom, beleteszek egy kis fokhagymàt, s tovàbb pàrolom, ràteszem a daràlt hùst( kb: fèl kilò vegyes marha disznò), ràontok kb: fèl liter paradicsom szòszt, s fozom amìg el nem kèszul(kb:1,5-2 òra)(fozès kozben ha elfotte a levèt, vagy a szosszal, vagy vizzel fel kell onteni) Ebbol az adagbòl èn kb:9-10, 2 szemèlyes csomagot tudok eltenni a mèlyhutobe.

Ieri mttina ho preparato un po di ragu da mettere in congelatore. Faccio sempre pacchetti per due persone così se non ho preparato niente per il pranzo, i ragazzi quando arrivano a casa dalla scuola ne tirano fuori uno, fanno una pasta e il pranzo è già fatto. (Mentre i genitori lavorano...!) Invece al pomeriggio siamo andati al Cansiglio a fare una paseggiata, siamo arrivati tardino così abbiamo fatto solo una passeggiata nel bosco, ma nonostante quei due passi fatti, fa sempre bene un po di movimento nella natura che si sta preparando per l'inverno.

4 megjegyzés:

katafolt írta...

Jól hangzik,ki fogom próbálni !

Szera írta...

Gyönyörűek a fotók!

martimez írta...

Köszi a receptet!Szépek a képek!

Donna írta...

What a most scenic country, just beautiful.

Frida Kahlo

Frida Kahlo
A blogom nèvvàlasztàsànàl rogton a muvèszno jutott eszembe.E'vekkel ezelott làttam nèhàny kèpèt,nagyon megtetszett, majd elolvastam a levelezèsèt, s legvègul megnèztem a ròla szòlò filmet. Egy fantasztikus muvèsz, nagy-nagy akaraterovel, optimizmussal.