2008/10/12

Japàn tàska - Borsa giapponese



Az eredeti tàska - La borsa originale

Elkèszultem a Colette àltal hirdetett jàtèk tàskàjàval. Màsodszorra csinàltam meg mert az elsot nem jòl èrtelmeztem. Tegnap (hatàrido) csak a varràsra koncentràltam, hogy ne èn legyek az utolsò...erre mikor minden kèszen van leulok a szàmìtògèphez, hogy feltegyem, de nem megy nincs internet vonal...ez Murphy torvènye. A tàska tigris-mintàs bùtorvàszonbòl kèszult,a mèretek megvàltoztatàsàval.








Kiszabom az anyagot s a bèlèst, ràragasztom a vatelint.A bèlèst a vàszonra fordìtom( szìnèt-szìnèvel), s korbe levarrom egy kis rèst hagyva a kifordìtàshoz.(én rosszul csinàltam, nem fordìtottam ki, de mivel utàlok bontani meg be is akartam fejezni, ìgy folytattam)


Taglio su misure le stoffe e l'inbottitura, le cucio insieme (dritto contro dritto),lasciando un po di spazio per rigirare(attenzione, io ho sbagliato,non ho fatto questo passo,ma visto che odio disfare e avevo poco tempo anche,sono andata avanti)










Egy kicsit lesteppelem(motìvum szabad vàlasztàs),s ràvarrok egy belso zsebet.





Faccio qualche quiltatura(motivo a libera scelta) e cucio una tasca interna.










A feèlbehajtott anyagot a kèt rovidebbik oldal mentèn kèzzel osszevarrom, elotte az also sarkokat lekerekìtem.( itt làtszik, hogy èn nem fordìtottam ki)


Dopo che ho piegato a metà,arrotondo i due angoli bassi e cucio a mano i due lati corti.(Qui si vede, che io non ho girato)








A kèt osszevarrt oldalt a kozèpfonal felè benyomom, kialakìtva ìgy a tàska formàjàt.





Spingo all'interno i lati cuciti prima, dando la forma per la borsa.




Korbeszegem ès osszevarrom a varràs mentèn. - Rifinisco e cucio insieme fianco le due cuciture.











Kiszabom a fedolapot, osszevarrom a bèlèssel, kifordìtom.


Taglio il coperchio, cucio e giro.






Ràvarrom a tàskàra a fedorèszt. Most itt tartok mert mèg vennem kell csatot a fulhoz.


Cucio il coperchio sulla borsa. Qui mi sono fermata perchè mi mancano le parti in metallo per rifinire il manico.






Ho finito la borsa per il gioco-concorso che ha fatto Colette. Questa è la seconda versione perchè la prima l'ho interpretato male. Ieri che era la data per la fine della preparazione, tutto il giorno ho cucito, non volevo essere l'ultima, ma il destino ha messo le mani... quando ho finito tutto mi siedo sul computer per mettere su le foto, ma non ho la linea per l'internet....la legge di Murphy!

4 megjegyzés:

Colette írta...

Ügyi vagy Endy, gratulálok. Ugye azért összejött. És milyen jó kis táska lesz belőle.

Bea írta...

Én ezt máshogy csináltam/értelmeztem.Majd ha jössz Magy. o.-ra, megmutatod? Remélem, nem leszünk megint rohanásban.

Endy írta...

Colettenek: vègul sikerult megcsinàlnom, sajnàlom ha valaki miattam vàrt.
Beànak: remèlem èn is,de nem tudom mèg mikor lesz a kovetkezo hazaùt.

Colette írta...

Endy, nem sikerül a blogodról leszedni a képet a fotóalbumba, ha megkérlek rá, átküldenél egy képet az e-mailemre a táskáról, mert szeretném, ha a tiéd is a többi közé kerülne.

Frida Kahlo

Frida Kahlo
A blogom nèvvàlasztàsànàl rogton a muvèszno jutott eszembe.E'vekkel ezelott làttam nèhàny kèpèt,nagyon megtetszett, majd elolvastam a levelezèsèt, s legvègul megnèztem a ròla szòlò filmet. Egy fantasztikus muvèsz, nagy-nagy akaraterovel, optimizmussal.